ZASTAWKI
Re: ZASTAWKI
Nadal czekamy,jajka często dorosły sprawdza i odwraca.
Pierwszy maluszek ujrzał świat!
Wykluł się i drugi! (ok. południa)

Wykluł się i drugi! (ok. południa)

Obiadek ,tylko jeden zainteresowany.Wylatują duże kęsy i małe też.Ja ich nie odróżniam,nie wiem kto karmił.
Jest trzeci kiwaczek!

Ładne, równe bocianiątka jedzą śniadanie

Może już zostanie trójka.Jedzą co podali,ślimaki trochę za duże .
Czwarty maluszek opuścił skorupkę!

Niestety wczoraj Sabin próbował wyeliminować czwartego maluszka. Cały dzień sie do tego przymierzał i łapał go za główkę. W końcu popołudniu zapadła decyzja wyjęcia małego i przewiezienia go do ośrodka dla bocianów w Kozubszczyznie. Kamil osobiście zabrał małego z dołka.
Dzisiaj wczesnym rankiem wykluł się piąty maluszek. Szczęście na gnieździe trwało tylko krótko. Nie dane było maluszkowi coś zjeść czy poleżeć w dołku. Znowu Sabin od razu zabrał się za eliminacje, wyciąganie kiwaczka z dołka.
Alcja ratownicza została szybko zorganizowana. Maluszka z gniazda wyciągnął pan Krzysiek, gospodarz z Zastawek. Podobnie jak wczoraj czwarty maluch, również ten kiwaczek został zawieziony do Ośrodka Kamila w Kozubszczyznie.
Oba maluszki maja się świetnie. Apetyt im dopisuje. Jak podrosną i osiągną odpowiednia wagę, będą podczas obrączkowania w Zastawkach, wsadzone do swego rodzinnego gniazda. Powodzenia kochane bocianki. Rośnijcie zdrowo.
Zdjęcia Krzysia, gospodarza z Zastawek. Dziekujemy
Dzisiaj wczesnym rankiem wykluł się piąty maluszek. Szczęście na gnieździe trwało tylko krótko. Nie dane było maluszkowi coś zjeść czy poleżeć w dołku. Znowu Sabin od razu zabrał się za eliminacje, wyciąganie kiwaczka z dołka.
Alcja ratownicza została szybko zorganizowana. Maluszka z gniazda wyciągnął pan Krzysiek, gospodarz z Zastawek. Podobnie jak wczoraj czwarty maluch, również ten kiwaczek został zawieziony do Ośrodka Kamila w Kozubszczyznie.
Oba maluszki maja się świetnie. Apetyt im dopisuje. Jak podrosną i osiągną odpowiednia wagę, będą podczas obrączkowania w Zastawkach, wsadzone do swego rodzinnego gniazda. Powodzenia kochane bocianki. Rośnijcie zdrowo.
Zdjęcia Krzysia, gospodarza z Zastawek. Dziekujemy
JAK DOBRZE, GDY SIĘ MA CHĘCI DO RATOWANIA ŻYCIA! BRAWA DLA PANA KRZYSZTOFA I KAMILA
WIEM, ŻE DOŁĄCZYŁ DO DRUGIEGO Z TEGO GNIAZDA (U KAMILA) I ZJADŁ NAWET WIĘCEJ NIŻ POPRZEDNI!

WIEM, ŻE DOŁĄCZYŁ DO DRUGIEGO Z TEGO GNIAZDA (U KAMILA) I ZJADŁ NAWET WIĘCEJ NIŻ POPRZEDNI!