Busiku, Gamo, dzięki za wspaniałe relacje ze spotkań z bocianami!
Zatrzymanie się pod gniazdem dla chwilowego podglądania gniazda czy zrobienia zdjęcia, jest zawsze miłe. Jeszcze radośniejsze jest spotkanie z bocianami, kiedy zajęte są tym, co jest w gniazdach.
Busiku, Kazek tylko raz użył drona nad bocianim gniazdem.
Było to przed paru laty we wrześniu, w Międzyrzeczu Górnym.
Gamo, zdjęcia bociana na łące wśród kwiatów i dmuchawców, są rewelacyjne!
Znów inne, pokazujące pożar w Bonikowie są bardzo smutne!
Zaś wysypisko śmieci obok gniazda jest karygodne. Po prostu brak słów!
Przypadkowe zatrzymanie się pod naszymi gniazdami, podczas jazdy w stronę Beskid.
Jak to w maju bywa, rodzice byli bardzo zajęci.
Něbory I.
Něbory II.
Třinec.
Vendryně.
Wszystkim bocianom życzymy dobrej pogody i udanego lęgu!
BOCIANY NA ŻYWO
Re: BOCIANY NA ŻYWO
Aniu, jak miło, że wyprawy pod gniazda były udane! Wiem, ile radości mamy, jak bociek wstanie
Ja byłam w niedzielę chwilkę w jednym gnieździe. Do Bonikowa już nie mam co jechać.....nie ma boćków, nie ma lęgu przez ludzką głupotę!
MAKSYMILIANOWO
Tutaj bociek na pewno karmił, drugiego nie spotkałam.

Ja byłam w niedzielę chwilkę w jednym gnieździe. Do Bonikowa już nie mam co jechać.....nie ma boćków, nie ma lęgu przez ludzką głupotę!
MAKSYMILIANOWO
Tutaj bociek na pewno karmił, drugiego nie spotkałam.
- Ania-czechy
Gamo, wieści z Bonikowa są bardzo smutne!
Następne zdjęcia z Maksymilianowa są zaś o wiele radośniejsze.
Gniazdo w Závadě.
Dzisiejsze zdjęcie z kamerki i wczorajsze spotkanie na żywo.
Następne zdjęcia z Maksymilianowa są zaś o wiele radośniejsze.
Gniazdo w Závadě.
Dzisiejsze zdjęcie z kamerki i wczorajsze spotkanie na żywo.
Aniu - jak miło, że obserwujesz i pstrykasz gniazdo nam znane! To dopiero jest przeżycie!
Ja wczoraj odwiedziłam gniazda na jednej trasie.
KURZA GÓRA
Jakież było moje zdziwienie, gdy ukazały się trzy bocianki!
RACOT 1
I tutaj udało się złapać trójeczkę! Ostatnio pewnie spały mocno i napędziły mi strachu!
RACOT 2
W tym gnieździe bociek ciągle siedzi - dwóch jeszcze nikt nie widział, a może jest jakieś jajko.....ale już więcej niż 2 miesiące!
Droga powrotna - skoszone łąki, spóźniłam się - siano już zwiezione.....Szkoda, bo na świeżym było na pewno boćków kilka, dziś spotkałam jednego i daleko sobie chodził!

Ja wczoraj odwiedziłam gniazda na jednej trasie.
KURZA GÓRA
Jakież było moje zdziwienie, gdy ukazały się trzy bocianki!
RACOT 1
I tutaj udało się złapać trójeczkę! Ostatnio pewnie spały mocno i napędziły mi strachu!
RACOT 2
W tym gnieździe bociek ciągle siedzi - dwóch jeszcze nikt nie widział, a może jest jakieś jajko.....ale już więcej niż 2 miesiące!
Droga powrotna - skoszone łąki, spóźniłam się - siano już zwiezione.....Szkoda, bo na świeżym było na pewno boćków kilka, dziś spotkałam jednego i daleko sobie chodził!
- Ania-czechy
Gamo, dzięki Ci za wspaniałe spotkania z bocianami i tradycyjnie piękne zdjęcia!
Każde spotkanie z bocianami na żywo, są dla bocianolubów wspaniale spędzonymi chwilami.
Dětmarovice.
Popołudniowy obrazek z kamerki i dzisiejsze okazyjne zdjęcia spod gniazda o pogodnym, lipcowym poranku.
Każde spotkanie z bocianami na żywo, są dla bocianolubów wspaniale spędzonymi chwilami.
Dětmarovice.
Popołudniowy obrazek z kamerki i dzisiejsze okazyjne zdjęcia spod gniazda o pogodnym, lipcowym poranku.